Gulve

Bambusgulve

Et slidstærkt alternativ til det klassiske trægulv

Bambusgulve kræver et minimum af pleje, har flotte åretegninger og er utrolig modstandsdygtig overfor slid.

Når det kommer til gulve og slidstyrke, er bambus ganske enkelt i en klasse for sig. Bambus har nemlig en overflade, som overgår langt de fleste træsorter, der bruges til gulve, når det kommer til hårdhed og slidstyrke. Bambusgulve er op til 2,5 gange hårdere end f.eks. eg. Denne slidstyrke sikrer dig et holdbart gulv med en lang levetid. Slidstyrken er samtidig medvirkende til, at et bambusgulv er særdeles velegnet til erhverv – for eksempel på kontorer, skoler, motionscentre og indkøbscentret.

Mange drømmer om et gulv, som ikke reagerer på ændringer i luftfugtigheden – det kan nemlig gøre vores gulve grimme. Også her er bambus helt fantastisk. Bambus er nemlig et mere formstabilt materiale end de træsorter, som normalt anvendes til gulve.

Bambusgulve er som skabt til vores tid, hvor bæredygtighed er blevet en vigtig faktor i stort set alle henseender. Bambus er nemlig et meget bæredygtigt materiale sammenlignet med træ.

Bambus vokser meget hurtigere end træer, hvilket betyder, at bambus er klar til at blive fældet meget hurtigere. Faktisk vokser nogle bambusarter over en meter per døgn, og de kan derfor fældes efter 4-6 år. Det er utrolig hurtigt sammenlignet med for eksempel et egetræ, som er 60-150 år om at blive klar til fældning.

Ydermere binder bambusskov optil 20 gange så meget Co2, som traditionel skov, hvilket bidrager positivt til økobalancen. 

For det andet binder bambus store mængder CO2, hvilket bidrager positivt til økobalancen. Bambus er altså en slags “naturen mirakel” – også når det er i form af et gulv i dit hjem.

Holse Wibroe

Vilde med bambus
Holse & Wibroe er Danmarks førende leverandør af bambusprodukter. Siden 2004 har vi beskæftiget os med bambus som byggemateriale – til gulve, terrasseplanker, møbelplader og lister.

Holse & Wibroe er totalleverandør til bl.a. byggebranchen og møbelindustrien og har flere samarbejdspartnere, der lige som os, går ind for bæredygtige materialer. Vi sælger ikke kun bambus for at gøre verden til et bedre sted. Vi sælger det også, fordi bambus har nogle unikke egenskaber, der gør det til et uovertruffent byggemateriale.

Bambus er også et meget formstabilt materiale. Det har den store fordel, at gulve lavet af bambus ikke arbejder så meget som andre træsorter, fordi det påvirkes langt mindre af luftfugtigheden.

Bambus Parket™ gulvet fra Holse Wibroe fås i to modeller: Højkantsparket eller sildebensparket. Begge er opbygget af stave og er ideelle til store arealer med høj trafik.

Bambus Sildebensparket™ fra Holse Wibroe forener det klassiske look med fremtidens bæredygtige og slidstærke materialer. Du får et tidløst gulv, som man kender det fra elegante herskabsvillaer, men vel at mærke med et moderne twist i form af et mere levende udtryk.

Gulvet skal fuldklæbes og slibes, indtil overfladen er jævn og glat. Herefter kan du vælge at oliere eller lakere gulvet alt efter, hvilket udtryk du ønsker. Resultatet er et gulv i særklasse, der tåler høj belastning og slid i mange år frem.

Oplagt til dig der går efter et eksklusivt udtryk. test

Website: www.holseogwibroe.dk

Har du brug for hjælp?

Tag fat i din lokale fagmand

Et stort produktudvalg er ikke nok til at komme i mål med store projekter. Du har brug for en lokal fagmand med stor ekspertise for at få den rigtige løsning til dit projekt.